De ce este important de masurat climatul si engagement-ul?

Cu o concurenta acerba pentru angajatii cu performante ridicate si costuri mari asociate cu angajarea si integrarea personalului nou, tot mai multi angajatori investesc in angajament ca strategie pentru succesul fortei de munca. Atunci cand nivelul de implicare este scazut, se observa un impact mare în cultura organizationala. O afacere poate excela doar cu angajati determinati, motiv pentru care implicarea angajaților este atat de importanta si trebuie masurata. Factori importanti de urmarit, cum ar fi productivitatea, creativitatea si chiar relatia cu clientii pot suferi intr-un mediu cu un nivel scazut de implicare.*

Desi nu exista factori standard care determina implicarea, printre cei mai comuni masurati sunt: ​​posibilitatea de avansare, recunoasterea, veniturile si beneficiile, rolul job-lui, formarea si oportunitatile de dezvoltare, leadership, mediu de munca etc. 

Exista o serie de beneficii asociate cu nivelul angajamentului. Iata doar cateva: 

- Angajații implicați sunt mai productivi – potrivit Gallup, angajatii pot fi cu 22% mai productivi;

- Niveluri mai mari de implicare duc la rate mai mari de retenție a angajaților

- Angajati mai fericiti - Cercetarile realizate de Gallup au sugerat ca 78% dintre angajații cu unnivel de implicare ridicat considera ca viața lor profesionala are un impact pozitiv psihologic, comparativ cu 15% dintre angajații demotivati considera ca acest lucru este adevarat.

- Angajați mai sanatosi - conform cercetarilor din Gallup Management Journal, 62% dintre angajatii motivati considera ca viata lor profesionala le afecteaza sanatatea fizica într-o maniera pozitiva, comparativ cu 22% dintre cei cu un nivel de angajament scazut.

- Absentism inferior - cercetarile sugereaza ca locurile de munca cu un nivel ridicat al angajamentului au un absenteism cu 42% mai mic.  

- O mai buna satisfactie a clientilor.

- Organizațiile cu nivel ridicat al angajamentului demonstreaza o profitabilitate mai mare (estimata a fi de aproximativ 21%).**

*https://blog.bestcompaniesgroup.com/blog/how-and-why-you-should-measure-employee-engagement

** https://www.peoplegoal.com/guides/employee-engagement

Alte articole

la 10.11.2019
Google, Ben & Jerry's, Cisco și Zappos arată cum un pui de somn este o modalitate ce sustine sănătatea și fericirea la locul de muncă.
la 10.11.2019
Cu o concurenta acerba pentru angajatii cu performante ridicate si costuri mari asociate cu angajarea si integrarea personalului nou, tot mai multi angajatori investesc in angajament ca strategie... Mai mult
la 10.11.2019
Pe baza cercetarilor efectuate nivelul de angajament a peste 27 milioane de angajati este influentat de recunoasterea, increderea si dezvoltarea continua pe care le primesc din partea managerului.

Comments