Fast Fast Forward | Cum s-au adaptat organizațiile la transformarea digitală

Pe 6 Mai, impreuna de Revista Cariere si HR Manager, alaturi de speakeri si de un public curios si atent, a avut loc primul eveniment virtual Fast Forward, ce isi propune sa ofere continut de calitate, exemple concrete si un cadru pentru discutii transparente despre schimbare. 

Iata mai jos firul rosu, redat cu multa acuratete de partenerii nostri Cariere si HR Manager.

 

Cât de puternică a fost această schimbare organizațională spre digitalizare? Am pornit într-adevăr pe un drum cu un singur sens: tot înainte? Care sunt urmările acestui impact în modul cum ne vom conduce organizațiile? Sunt principalele întrebări la care am primit răspunsuri de la invitații noștri: 

Richard de Graaf, Head of Human Resources ING Bank România; 

Iulia BuciumanManaging Partner, HUMANISTIC, Consultant senior in Engagement; 

Luminita FloreaPeople & Culture Director, Philip Morris Romania; 

Ioana SileamHR General Manager RTR și Design, regional HRBP Eurasia Inginerie produs, Renault Technologies Romania; 

Raul Dumitrașcu, Learning & Development Manager,  PricewaterhouseCoopers Romania, coordonatorul strategiei de L&D pentru toate liniile de business, inclusiv componenta internă de „Digital Upskilling” pentru România & Moldova.

Iulia Buciuman Covid

Moderatorul întâlnirii a fost Mihai Zânt, Business Coach și Managing Partner Humanistic, cu o experiență de peste 10 ani în conducerea echipelor și comunităților, membru în boardul AVE (Asociația pentru Valori în Educație).

Theory U sau cum poți să înveți din orice

În contextul dinamic actual, angajatorii au fost nevoiți să facă față unor provocări noi, să își adapteze afacerile la noile standarde legale și operaționale și să ia cele mai bune măsuri, inclusiv din punct de vedere al resurselor umane. Companiile a trebuit să se adapteze și să își accelereze planurile de transformare digitală sau să-și facă unele ”de criză” cât mai rapid. Pe lângă instrumente și procese, transformarea digitală, acum forțată de împrejurări, vine împreună cu o transformare de cultură organizațională și cu una personală pentru fiecare dintre noi.

Despre aceste schimbări au vorbit, în prima parte a întâlnirii, Iulia Buciuman și Richard de Graaf.

Prezentarea Iuliei Buciuman a avut ca suport o teorie de change management, un frame work care a revoluționat pe parcursul ultimlor 10 ani modul în care organizațiile, ONG-urile sau mișcările civice și sociale privesc schimbarea. Theory U, căci despre ea este vorba, se concentrează pe ideea că poți să înveți din orice. Așa că Iulia, prin modul în care a condus discuția, a încercat să afle cât de reală este schimbarea prin care trecem acum sau dacă e doar o etapă. Până la urmă, două luni de work from home sunt doar două luni, a subliniat ea, față de zeci de ani în spate, în care noi am fost birou.

Prezentarea a avut două obiective. Primul, crearea unui cadru general despre ce înseamnă această teorie și cum s-ar putea aplica ea în organizații, iar al doilea s-a concentrat pe una dintre abilitățile considerate importante în Theory U – ascultarea. Iar pentru a pune în valore această abilitate, Iulia și-a încheiat momentul cu un clip video, un concert al lui Placido Domingo, de la Roma, comparând funcționarea unei organizații cu ceea ce se întâmplă într-o orchestră.

Pentru intregul articol: 

https://revistacariere.ro/leadership/video-fast-forward-cum-s-au-adaptat-organizatiile-la-transformarea-digitala/?fbclid=IwAR0EkaaUZcledIo_ZC7cuZIdcjk0SDXfhe68j-PYgqKDFbmI0gMcmp3yV9M

Other articles

engagement
on 27.09.2021
Un nou eveniment pentru specialistii in Resurse Umane si managerii organizatiilor, cu cel mai fierbinte subiect al momentului: Engagement & Performance Afla detalii!
training design
on 18.03.2021
THE WHOLE HEARTED LEARNING DESIGN  Propune programe de training de impact! Inspira-te din experienta profesionistilor ca tine si a comunitatii noastre, Humanistic, ce insumeaza peste 50 de formate de... Read more
training lessons
on 26.01.2021
Anul 2020 reprezinta si o mare lectie pentru 2021 si tot ceea ce va urma! Si aceasta este valabil mai ales in Learning, un domeniul ce a avut nevoie sa se adapteze prin.. transformare. Aflam impreuna... Read more