Relatia manager – echipa: cum influenteaza engagement-ul

Angajamentul angajaților este legatura emotionala pe care o simte angajatorul și obiectivele sale.

Cercetarile sunt clare: managerii influenteaza 70% (Gallup*) din variatia nivelului de angajament al angajatilor.  Pe baza cercetarilor efectuate nivelul de angajament a peste 27 milioane de angajati este influentat de recunoasterea, increderea si dezvoltarea continua pe care le primesc din partea managerului.  

Forbes vorbeste despre cum angajamentul stabilește legaturi intre grija, productivitatea, motivatia, loialitatea angajatilor si, in final, vanzarile si profiturile. Cum? Reprezentantii de vanzari implicati continua sa apeleze vineri dupa-amiaza, in timp ce cei neimplicati isi incep weekendul devreme. Reprezentantii implicati in serviciul clientilor sunt la fel de rabdatori la sfarsitul zilei ca la inceputul zilei. Inginerii software implicati scriu cod curat, usor de intretinut de cei care vin dupa ei. Muncitorii motivati din fabrica fac mai putine greseli si au mai putine accidente. Angajamentul da rezultate masurabil mai bune.

Studiile Gallup au raportat o legatura puternica intre comunicarea manageriala consecventa si niveluri mai mari de implicare, iar cele care combină comunicarea fata in fata, telefonul și alte instrumente de comunicare vad cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, dovezile arata ca 69% dintre manageri raporteaza ca se simt inconfortabil comunicand cu angajatii in general. 

*https://news.gallup.com/businessjournal/182792/managers-account-variance-employee-engagement.aspx)

**https://www.forbes.com/sites/kevinkruse/2018/01/18/what-every-manager-needs-to-know-about-employee-engagement/#3d9550f82571

Alte articole

la 10.11.2019
Google, Ben & Jerry's, Cisco și Zappos arată cum un pui de somn este o modalitate ce sustine sănătatea și fericirea la locul de muncă.
la 10.11.2019
Cu o concurenta acerba pentru angajatii cu performante ridicate si costuri mari asociate cu angajarea si integrarea personalului nou, tot mai multi angajatori investesc in angajament ca strategie... Mai mult
la 10.11.2019
Pe baza cercetarilor efectuate nivelul de angajament a peste 27 milioane de angajati este influentat de recunoasterea, increderea si dezvoltarea continua pe care le primesc din partea managerului.

Comments